Rezervácia termínu
Pre rezerváciu termínu na muštovanie prosím volajte číslo: 0908 967 258.
Pokyny k rezervácii.
Prosíme všetkých zákazníkov o dodržiavanie nasledovných pokynov:
- v prípade, ak sa neviete dovolať, alebo Vám nezavoláme do jedného dňa naspäť, prosím vyplňte náš formulár, ktorý nájdete tu
- pri rezervácii termínu sa prosím snažte nadiktovať čo najpresnejšie aj nasledovné informácie - druh ovocia na spracovanie, množstvo, prípadnú požiadavku na kombináciu viacerých druhov ovocia na spracovanie
- tieto informácie sú pre nás veľmi dôležité z dôvodu plynulosti spracovania a zamedzeniu dlhého čakania zákazníkov
- v prípade, ak sa nahlásené množstvá a spôsob spracovania budú nadmieru líšiť od reálnych údajov, vyhradzujeme si právo na spracovanie ovocia neskôr v snahe zemedziť dlhému čakaniu ostatných zákazníkov - to znamená, že vaše ovocie spracujeme neskôr a následne bude nutné si až po našom potvrdení prísť pre hotové šťavy
Základné ceny muštovania:
- Pasterizovaná 100% prírodná šťava = 0,70 Eur bez DPH/liter (pozn. platíte teda iba za vymuštované litre)
- Nepasterizovaná 100% prírodná šťava = 0,45 Eur bez DPH/liter (pozn. platíte teda iba za vymuštované litre)
Ceny obalových materiálov
- Krabica BIB 3l (3 vlna) = 0,50 Eur bez DPH
- Krabica BIB 5l (5 vlna) = 0,60 Eur bez DPH
- Samostatné vrecko s kohútikom 3l = 0,60 Eur bez DPH
- Samostatné vrecko s kohútikom 5l = 0,70 Eur bez DPH
- Bag in Box komplet (vrecko+krabica) 3l = 1,10 Eur bez DPH
- Bag in Box komplet (vrecko+kracia) 5l = 1,30 Eur bez DPH
Ďalšie informácie k obalovým materiálom
- Cenu balenia je potrebné pripočítať k cene za vyrobenú šťavu
- Cenu Bagu (vrecko 3l alebo 5l) je nevyhnutné pripočítať k cene muštovania. Cenu Boxu (krabica 3l alebo 5l) nie je nevyhnutne potrebné pripočítať k cene muštovania, slúži najmä na bezpečné uchovanie Bagov - vreciek s kohútikom
- V prípade, požiadavky zákazníka je k dispozícii pevnejšia krabica BIB 3l (5 vlna), cena tohto obalu komplet aj s vreckom = 1,20 Eur bez DPH
- Viac informácií o ponuke našich balení nájdete v sekcii ponuka obalových materiálov
Cenník služieb pre podnikateľské subjekty:
Pre podnikateľské subjekty, alebo pre väčšie spracúvané množstvá sa cena určuje individuálne na základe typu a množstva spracúvaných surovín. V prípade záujmu nás prosím kontaktujte na t.č: 0902 449 419 alebo 0908 967 258 alebo mailom na info@ovocovo.sk
Podmienky muštovania
- Termín muštovania je potrebné si vopred dohodnúť na telefónnom čísle: 0902 449 419 alebo 0908 967 258
- Suroviny je potrebné dopredu prebrať a odstrániť zhnité plody alebo ich časti - samozrejme, daný tovar pri umývaní podľa možností preberáme aj my
- Veľkosť plodov nie je rozhodujúca a dôležitá
- Suroviny je vhodné vopred zbaviť hrubej špiny, menšie nečistoty už umyjeme priamo u nás
- Minimálne množstvo je 50 kg ovocia alebo zeleniny alebo podľa dohody
- Vyrobená šťava bude spasterizovaná a zabalená do vopred dohodnutých baleni.
Vysvetlenie základných pojmov
Čo je muštovanie?
Ide o stále viac a viac populárnu službu, ktorá je určená tak pre drobných pestovateľov, ako aj pre podnikateľské subjekty. V jednoduchosti ide o proces, kde vy si prinesiete svoju surovinu (ovocie alebo zeleninu) a my Vám z neho vyrobíme 100% prírodné šťavy.
Ako vznikne vaša šťava?
Najskôr sa dovezené ovocie / zelenina umyje, následne prechádza procesom šetrného drvenia a lisovania v pásovom lise, kde sa oddeľuje pevná hmota od tekutej a vzniká tým 100% prírodná šťava. Priemerná výťažnosť samozrejme závisí od typu a kvality dodanej suroviny a pohybuje sa na úrovni 50% - 65%. Vyrobené šťavy pre Vás dokážeme aj pasterizovať, ide o krátkodobé zahriatie šťavy na cca. 70-85 °C vďaka čomu vaša šťava ostáva stabilná a dlhodobo použiteľná.
Bežne spracúvame viaceré druhy ovocia a zeleniny a to najmä – jablká, hrušky, hrozno, čučoriedky, ríbezle, arónia, rakytník, zázvor, červená repa, mrkva. Iné druhy vrátane kôstkovín spracujeme na základe individuálnej dohody. Novinkou je možnosť spracovania citrusových plodov (mandarínky, pomaranče, citróny, limetky, ...).
Obaly
Pri bežnom muštovaní šťavy plníme do tzv. Bag in Boxov – ide o špeciálne 3l alebo 5l plastové obaly s ventilom, ktoré sú následne vložené do kartónovej krabice, ktorá chráni plastové obaly a zároveň je praktická z pohľadu prevážania a skladovania. Pomocou ventilu si môžete vašu šťavu pohodlne čapovať, po vyčapovaní potrebného množstva sa ventil uzavrie, nevpustí do plastového obalu vzduch a vďaka tomu dosiahnete možnosť použitia nápoja po dlhšiu dobu (minimálne 14 dní po otvorení).
V prípade individuálnej dohody (vhodné iba pre ďalšie komerčné využitie – teda skôr pre podnikateľské subjekty) plníme vyrobené šťavy aj do sklenených fliaš. Táto služba však nie je vhodné pre klasické muštovanie, nakoľko je časovo aj finančne náročnejšia. Viac o tomto type služby si prečítajte v sekcii „plníme“
Bag in Box – ide o väčšiu kartónovú krabicu (najčastejšie 3l alebo 5l), vo vnútri sa nachádza vrecko s kohútikom na vypúšťanie šťavy. V súčasnej dobe toto balenie predstavuje jeden z najefektívnejších a najmodernejších spôsobov balenia nápojov. Vďaka tomuto baleniu si Vaša šťava uchová výnimočnú chuť a zvyšuje sa zároveň aj trvanlivosť nápojov. Vďaka inštalovanému kohútiku dokážete so šťavou manipulovať veľmi efektívne a pohodlne.
Pasterizácia - ide o tepelnú úpravu nápojov, kde sú šťavy zahrievané na 70 až 85 °C. Vďaka tomuto prirodzenému procesu dosiahneme zvýšenie trvanlivosti Vašej šťavy bez rôznych chemických prídavkov. Ide teda o čisto prírodný proces, vďaka ktorému nebudú zničené vitamíny ani žiadne iné zdraviu prospešné látky, ktoré naše šťavy obsahujú.